ds. Hans van Solkema

ds. Hans van Solkema

Sinds november 2010 ben ik verbonden aan de Protestantse gemeente te Heino. Heino is voor mij de tweede gemeente waar ik als predikant werk. Hiervoor ben ik 10,5 jaar verbonden geweest aan de Protestantse Gemeente van Laren. Daarvoor was ik 5,5 jaar parttime jeugdwerker in de Samen Op Weg Gemeente van Maartensdijk. Dat laatste deed ik naast mijn studie theologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Dat ik pas zo “laat” begonnen ben met werken heeft daar mee te maken dat ik eerst scheikunde gestudeerd heb aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Het wonen en werken in een dorp als Heino bevalt mij goed. Mijn wortels liggen echter in de grote stad. Ik ben geboren (25 maart 1964) in het zuidelijke gelegen Heerlen. Als je daar als protestant opgroeit dan kan het bijna niet anders of je voorouders komen er niet vandaan. Zo was het ook bij mij. Mijn grootouders waren afkomstig uit het Noorden van het land en zijn in het zuiden terecht gekomen vanwege de mijnbouw. Hoewel Hervormd van huis uit heb ik pas op latere leeftijd kennis gemaakt met geloven en kerk zijn.

Voor mij wordt daar het verhaal verteld van een God die bevrijdt. Dat verhaal is in mij tot een bron geworden waaruit ik nog dagelijks put. Kerk zijn is voor mij vooral de gemeenschap van mensen die wil leven vanuit dit verhaal en van daaruit elkaar en anderen tot steun wil zijn. Graag wil ik daar als predikant aan meewerken. Om mij daar verder in te specialiseren heb ik de opleiding geestelijke begeleiding gedaan. In deze opleiding heb ik kennis gemaakt met de mystieke kant van het geloof, iets dat mij persoonlijk raakt. Vanuit deze opleiding heb ik ook vaardigheden geleerd om mensen te begeleiden in hun eigen zoektocht naar God, spiritualiteit en de vormgeving daarvan in het dagelijkse leven.
Naast mijn werk probeer ik van het leven te genieten samen met mijn man, Kees van Tilburg. Dat genieten doe ik/doen wij door te lezen, af en toe een film te bekijken en lekker te eten.
Wilt u contact met mij? klik dan op onderstaande link:

Hans van Solkema (h.v.solkema@pknheino.nl)
Telefoon: Pastorie 0572-712013, bij geen gehoor kunt u inspreken op het antwoordapparaat.
In dringende gevallen (ziekte en overlijden): 0572-712014
terug