heb jij de kerkapp al?

De agenda, het kerkblad, evenementen, de liturgie en meer zijn terug te vinden in de Scipio kerk App. Wil je op de hoogte zijn van alles wat er in onze gemeente speelt, dan is de app onmisbaar. Naast dat alle actualiteiten er in terug te vinden zijn, is er ook de mogelijkheid om met elkaar een groep te vormen. Binnen de groepen kan er gechat worden, kun je tekstberichten plaatsen, foto's, filmpjes enz. 

Het verschil met de website is dat de website vooral bedoeld als naslagwerk en voor mensen die van buiten komen. De app is vooral bedoeld voor het interne verkeer. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de app, lees dan verder...
Lees meer 

installatie van de app

Wie een beetje handig is, komt er zelf wel uit. Lukt het niet om de app te installeren, dan kun je een beroep doen op het team van de kerkapp. Mail naar appenweb@pknheino.nl en iemand zal contact met je opnemen. Voor wie het zelf wil doen, zijn hier de stappen.
 • Stap 1: Download de Scipio app voor Android (Play Store) of Apple (App Store) (afhankelijk van je telefoon/tablet)
 • Stap 2: Selecteer ‘ik ben nieuw hier’
 • Stap 3: Account aanmaken. Voer je gebruikersnaam (=e-mailadres) in en maak een eigen wachtwoord aan. Deze hoef je niet elke keer te gebruiken bij het opstarten van de app, maar wel als je bijvoorbeeld de app installeert op een nieuwe telefoon. Dit e-mailadres moet wel geregistreerd staan in de ledenadministratie.
 • Stap 4: Bevestig. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging van jouw account. Klik op de link in de e-mail om je account te bevestigen en ga terug naar de app. (Kijk in je spam box als je de e-mail niet ontvangt)
 • Stap 5: Aan de slag! Je bent klaar en je kan nu de app gebruiken.
Wil je alles liever nog een keer uitgelegd zien in een instructievideo, lees dan verder...
Lees meer 

geven aan een collecte met de app

In de app zijn elke zondag twee collectes beschikbaar: voor de diaconie en voor de kerg. Deze komen overeen met respectievelijk de eerste collectezak tijdens de dienst en de tweede collectezak bij de uitgang. Om aan de collectant te laten zien dat je digitaal geeft, is het bij ons al een goede gewoonte geworden om je telefoon even omhoog te houden. De collectes voor een zondag zijn in de app beschikbaar vanaf de betreffende zondag tot en met zaterdag.

Een gift geven voor de collecte gebeurt uit een saldo. In de app kunt je dit saldo opladen. Het gekozen bedrag wordt via iDEAL van je rekening afgeboekt. Op deze manier is de gift (onder voorwaarden) fiscaal aftrekbaar. Aan een iDEAL-betaling zijn transactiekosten (€0,35) verbonden. Deze kosten zijn voor de kerk. Het is daarom voordeliger om één keer een groter bedrag op het saldo te zetten dan elke week een paar euro. Het geven is annoniem. We kunnen alleen zien hoeveel saldo je gekocht hebt, niet waaraan je het hebt gegeven. 

Wil je een instrucitevideo bekijken, lees dan verder...
Lees meer 

veelvoorkomende vragen en problemen

Het gebruik van de app is soms even wennen. Een paar dingen waar je tegen aan kunt lopen zijn de volgende:
 • je kunt geen toegang kunt krijgen
 • niet je roepnaam wordt gebruikt, maar de eerste naam van je doopnaam
 • onjuiste of ontbrekende gegevens
 • het gebruik van de app als je als partners gebruikt van hetzelfde e-mailadres
 • het aanzetten of uitzetten van meldingen bij nieuwe berichten
 • overige vragen
Loop jij tegen één van deze dingen aan, lees dan verder
 
Lees meer