ds. Lieke van Houte

Sinds 31 oktober 2010 ben ik als predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente Heino. Eerst in de Gereformeerde Kerk in Laag Zuthem en nu in de Nicolaaskerk waar ik met veel plezier werk.
Ik woon in Zwolle, ben getrouwd met Lodewijk en moeder van twee zonen.
Eerder werkte ik als kerkelijk medewerker in Zeewolde en  Zwolle- De Hoeksteengemeente. Mijn opleiding theologie heb ik gevolgd in Amsterdam aan De Vrije Universiteit met als specialisaties pastoraat en liturgiek. Theologie was mijn tweede studie, daarvoor heb ik de lerarenopleiding gevolgd en afgemaakt.  Gaandeweg beide studies besefte ik steeds meer dat ik mij graag beroepsmatig wilde inzetten voor de kerk waar ik me betrokken bij voel, bij die gemeentes waar  belangrijke levensmomenten gedeeld worden en waar de dingen in een ander licht komen te staan. Als ik denk aan geloven en aan gemeente-zijn, dan denk ik aan een gedicht van Teresa van Avila. Het komt uit de 16-de eeuw maar is wat mij betreft nog steeds actueel:
Christus heeft nu geen ander lichaam op aarde dan het jouwe, geen handen dan de jouwe,
geen voeten dan de jouwe.
Van jou zijn de ogen waardoor Christus met mededogen naar de wereld kijkt;
Van jou zijn de voeten waarmee Hij rondgaat en goede daden verricht;
Van jou zijn de handen waarmee Hij de mensen nu zegent .
In mijn vrije tijd doe ik aan Pilates, ik lees heel graag, luister naar muziek, werk in de moestuin en bekijk regelmatig een film.

Wilt u contact met mij? klik dan op onderstaande link:
Lieke van Houte  (l.v.houte@pknheino.nl)
Tel: 038-4265021
 
terug