lid worden

Van oudsher werden mensen lid van een christelijke gemeente door de doop. De eerste christenen waren volwassenen die gedoopt werden. Dopen en lid worden was dus een bewuste keuze. Later werden ook kinderen gedoopt. Kinderen kunnen zelf niet bewust kiezen. Vaak deden zij dat bewuste kiezen later bij het vormsel (katholieke traditie) of bij de belijdenis (protestantse traditie). In principe kennen we dus twee soorten van leden: doopleden en belijdende leden.  Wil je meer weten over deze en andere mogelijkheden om lid te worden lees dan verder...

Lees meer 

uitschrijven

Je wilt je laten schrijven van de kerk? Dat kan, al vinden wij dat natuurlijk jammer! Om uitgeschreven te kunnen worden hebben wij een handtekening van je nodig. Uitschrijven gaat met een speciaal formulier. Let op: als je je uitschrijft bij onze gemeente, ben je ook uitgeschreven bij de landelijke Protestantse Kerk. Wil j meer weten over de procedure of wat er gebeurt als je geen handtekening wilt zetten, lees dan verder...
Lees meer 

wijzigingen

Ga je verhuizen, trouwen, of is er een kindje geboren of iemand overleden, dan ontvangen wij daar graag een berichtje van... Je kunt wijzigingen doorgeven aan ledenadminstratie@pknheino.nl of neem contact op met het kerkelijk bureau.

Sommigie gegevens (zoals een verhuizing of een overlijden) krijgen we in principe ook door van de burgerlijke gemeente. Dat is geregeld via de SILA (de interkelijke ledenadministratie), een soort tussenschakel waardoor de overheid niet weet welke relgie je hebt. Niet altijd gaat dit goed, ook in dit geval ontvangen we graag een bericht. 
Deze koppeling geldt niet voor geboortes en huwelijken. Deze komen alleen in onze administratie terecht als je dat zelf aan ons doorgeeft.