veelvoorkomende vragen en problemen

Ik kan geen account aanmaken 
Mogelijk is je e-mailadres niet bekend in de administratie of heb je misschien je e-mailadres veranderd. Vraag het kerkelijk bureau om dit na te kijken. Het kerkelijk bureau kan zien of er een e-mail adres geregistreerd staat en zo ja welk.

Roepnaam
Ziet je in je profiel niet je roepnaam staan, maar de eerste voornaam van je doopnamen? Dan is je roepnaam niet bekend in de administratie. Het kerkelijk bureau kan dit voor je aanpassen. 

Onjuiste of ontbrekende gegevens
Bevat je profiel onjuiste gegevens? Of ontbreken er gegevens? Neem hiervoor contact op met het kerkelijk bureau. Alleen het kerkelijk bureau kan wijzigingen in de administratie aanbrengen.

 De app gebruiken als jij en je partner hetzelfde mailadres gebruiken
Een account is uniek, per account wordt er gewerkt met één (1) e-mailadres. Wilt je samen met je man, vrouw of kind(eren) gebruik maken van hetzelfde e-mailadres? Dat kan! 

Maak dan in de app één keer een nieuw account aan en kies voor alle volgende gebruikers van de app voor de optie “Ik heb deze app al eerder gebruikt” om in te loggen.

Zijn er binnen jouw gezin, meerdere personen met hetzelfde e-mailadres? Dan kun je binnen de app wisselen van persoon, namens wie je de app wil gebruiken. Als je de app start en er zijn meerdere personen met hetzelfde e-mailadres bekend, staat kort onderaan het scherm, de persoon namens wie je de app gebruikt. Wil je van persoon wisselen, dan klik je hiervoor op de “wissel” knop.

Het wisselen van persoon kan ook via het hoofdmenu.
Klik hiervoor bovenaan op je eigen naam/foto, dan worden alle beschikbare personen getoond namens wie je de gemeente app kunt gebruiken.

Hoe zet ik notificaties aan of uit?
Open de app en kies rechts onderin ‘Menu’. Bovenin staat je naam met ‘belijk mijn llidmaatschap’. Klik hierop en kies ‘Meldingen instellen’. Je kunt hier alle meldingen aan- of uitzetten (bovenste regel: meldingen ontvangen). Als meldingen ontvangen aan staat, kun je onderdelen aan- en uitzetten. Zo is het mogeljk om wel meldingen te krijgen van nieuws, maar niet van het toevoegen van documenten.

Overige vragen en antwoorden 
Op de site van scipio vindt je nog veel meer veelgestelde vragen en antwoorden. Klik hier.
terug