geestelijk nood

Heb je behoefte aan een goed gesprek of zit je ergens mee? Neem dan contact op met één van onze pastores. Zij hebben een luisterend oor. Dat kan telefonisch, maar eventueel kan er ook een afspraak worden gemaakt. Je kunt de voorgangers rechtstreeks benaderen. Is de behoefte aan een gesprek minder urgent dan is het ook mogelijk om contact op te nemen met de bezoekcoördinator. Zij weet wanneer de voorgangers beschikbaar zijn en kan een afspraak voor je maken. De contactgevens voor de bezoekcördinator en de predikanten vind je hier: contactgegevens

deelkast

Deelkasten zijn een landelijk initiatief waarbij iedereen die spullen kan missen die vallen onder de ‘supermarktproducten’ kan dit in de deelkasten leggen.  Mensen die iets nodig hebben of kunnen gebruiken mogen het er vervolgens gratis uit halen zonder te vragen. De bedoeling ervan is dat op die manier minder voedsel verloren gaat en mensen worden geholpen die het hard kunnen gebruiken. Ook in Heino en omstreken staan verschillende deelkasten, onder andere bij 't Dorpshuus, de katholieke kerk en in de stiltekapel van de Nicolaaskerk. Deze laatste deelkast wordt onderhouden door de diaconie. Een ieder die wat over heeft kan het zelf in de deelkast zetten. Denk daarbij aan: verse groenten en fruit, rijst, blikgroenten, etc. Maar ook maandverband en andere huishoudelijke producten zijn welkom. De diaconie vult waar nodig de producten voor de eerste levensbehoeften aan. De deelkast onder de toren van de Nicolaaskerk is alle dagen (behalve zondag) geopend tijdens kantooruren.

fonds voor ons

Fonds voor Ons is er voor alle inwoners van de gemeente Raalte die acute hulp nodig hebben van financiële of materiële aard. Iedereen kan een verzoek tot hulp doen. Er wordt niet gekeken naar huidskleur, seksuele geaardheid of geloofsovertuiging. De vragen om hulp kunnen heel verschillend zijn. De bestuursleden beoordelen iedere aanvraag nauwkeurig. Voor meer informatie kijk op de website: www.fondsvoorons.nl

Fonds voor Ons is een initiatief van inwoners, organisaties en kerken in de gemeente Raalte. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid willen die hun verantwoordelijkheid nemen voor anderen. Voor mensen die ondanks alle bestaande voorzieningen toch in financiële problemen komen.

slecht ter been?

Voor wie slecht ter been is en niet meer zelf naar de kerk kan komen, bieden wij ook een ophaal- en brengservice aan. Verschillende leden van de gemeente willen dit graag doen. Dus aarzel niet, voel je zeker niet bezwaard en maak er gebruik van. Kijk in ons Kerkblad "Samenklank" welke vrijwilliger op zondag dienst heeft. Je kunt hem zelf rechtstreeks benaderen.

Voor wie niet in de kerk kan komen, maar wel graag de zondagsbrief ontvangt, kunnen we deze thuis bezorgen. Het liefst doen we dat per e-mail, maar als je die niet hebt, wordt het met liefde gebracht. Neem daarvoor contact op met het kerkelijk bureau.